Gaļa, kuru mal mājās atšķiras no veikalā pirktās. Droši vari zināt, ka tur nav piemalts nekas lieks. Arī gaļu izvēlies labu, nevis (paši zināt, ko).
Lai gaļu labi samaltu, vajadzīga laba gaļas mašīna, drīzāk labi uzasināti mašīnas nazīši.
Jau sen esmu iemācījusies ar to tikt galā pati. Vajag tikai smalku smilšpapīru.
Gaļas mašīnas princips ir tāds, ka gaļa tiek malta starp nazīti un sietu.
Tas ir tāpat kā darbojas šķēres – papīru griež divi ļoti tuvu atrodošies asmeņi.
Var pat izdarīt eksperimentu. Nogriezt papīra strēmeli un ievietot to sieta caurumiņā, virsū uzlikt nazīti un pagriezt to, it kā griežot papīru. Ja nazītis un siets nav uzasināts, papīrs vienkārši salieksies, bet nepārgriežīsies.
Tāpat arī gaļa slikti malsies un tīsies ap nazīti.
Tātad, kā pareizi asināt:
* Svarīgi nolikt smilšpapīru uz pilnīgi līdzenas virsmas. Tas var būt neliels stikla dēlītis. Es izmantoju finieri.
* Paņemt mašīnas nazīti un viegli piespiežot izdarīt apļveida kustības pret pulksteņa rādītāju virzienam, līdz nazīša virsma kļūst spoža un gluda.
* Tas pats jāizdara ar sietu. Apstrādātās virsmas, saliekot gaļas mašīnu, jāliek kopā, tādā veidā radīsies pašuzasinošos šķēru efekts.
Tas ir, siets vienmēr jāliek ar vienu pusi!
Viss uzasināts, un nu var turpināt eksperimentu. Tāpat ievietojiet papīra strēmelīti sietiņa caurumā un pārvelciet pār to ar nazīti. Papīrs tiks nogriezts , kā ar žileti.
Tad detaļas kārtīgi nomazgāt un var lietot gaļas mašīnu. Būs gluži kā jauna.
Tūdaļ pat samalu gaļu kotletēm. Ņēmu lāpstiņas gabalu ar cīpslām, labi uzasinātais nazītis lieliski tika galā ar uzdevumu.
Pēc malšanas visas detaļas kārtīgi nomazgāju uz nožāvēju uz dvieļa.
Šis asināšanas veids labi noder kā mehāniskajām, gan elektriskajām gaļas maļamajām mašīnām.
Nemaz nešaubieties, vēl paldies pateiksiet!