Ķiploku uzlējuma pagatavošanas noslēpums
Sastāvdaļas:
- 6 ķiploka daiviņas
- 0,5 l ūdens’
- ½ tabletes dzintara skābes
Pagatavošanai nepieciešams karstā ūdenī izšķīdināt dzintarskābi. Pēc šķīduma atdzišanas, ar ķiploku spiedi jāsaspiež ķiploki un jāpievieno tam.
Tagad atliek pārliet visu stikla burkā un atļaut tam nostāvēties diennakti.
Orhideju laistīšanas īpatnības
Pēc ķiploku uzlējuma izkāšanas, pievienojam to platā traukā ielietam viegli uzsildītam nostādinātajam ūdenim. Ievietojam traukā podu ar orhideju tā, lai tas būtu pārklāts ar šķidrumu par 2/3. Pārlejam no augšas, lai ar mitrumu piesūcas visa miza un atļaujam pastāvēt 1-2 stundas.
Izņemam orhidejas no ūdens un noliekam vietā. Ar atlikušo šķidrumu var apliet citas puķes. Tādu laistīšanas metodi var izmantot 2 – 3 reizes mēnesī. Ķiploka smarža izvējojas jau pēc dažām stundām. Bet orhidejas saņem daudz noderīgu vielu un uzpildās ar dzīvinošo valgumu.