Iesakām šo recepti jaunajām saimniecēm, aizņemtām māmiņām, gādīgām sievām un visiem, kas ievēro gavēņus un diētas, kad saldumiņa tomēr karojas. Šī ir pavisam vienkārša radziņu recepte – mīkla iejaukta ūdenī! Radziņš sanāk gards – garoziņa trausla, kraukšķīga, viducītis – mīksts kā dūnas. Tādas ātras un ekonomiskas mīklas receptes tavā recepšu krājumā noteikti vēl nav.
Pastāstīsim, kā pagatavot radziņus bez olām un piena. Vīramāte neticēs, ka mīkla iemīcīta ūdenī, bet vīrs nospriedīs, ka radziņus cepis profesionālis un tu esi nopirkusi tos tuvējā konditorejā.
Sastāvdaļas:
1 glāze silta ūdens
1 ēdamkarote cukura
30 g presētā rauga
1 šķipsniņa sāls
½ glāze augu eļļas
3 glāzes miltu
1 glāze bieza ievārījuma
Pagatavošana:
1. Siltā ūdenī izšķīdini raugu, pievieno cukuru un šķipsniņu sāls. Miltus iesijā citā bļodā. Pakāpeniski lej miltos atšķaidīto raugu, augu eļļu un iejauc mīklu. Tā „augs” iejaukšanas un radziņu veidošanas procesā.
2. Mīklu sadali 3 daļās. No katras daļas izveido apaļu plāceni aptuveni 5 mm biezumā. Tad katru plāceni sagriez 8 daļās – trīsstūros. Miltus piebērt nevajag, mūsu vienreizējā mīkla pie rokam nelīp!
3. Trīsstūra platāko galu nedaudz piespied un liec virsū 1 tējkaroti ievārījuma, labi aizlipini malas, lai pildījums netecētu ārā. Tievi trīsstūra galu nedaudz pastiep un tad tin radziņu.
4. Liec radziņus uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
5. Gatavus radziņus apber ar pūdercukuru un pasniedz siltus pie tējas! Kaut gan arī auksti tie tāpat ir garšīgi.
Pildījumu var likt jebkādu, galvenais, lai tas nebūtu šķidrs. Ābolus ar kanēli, dažādus augļus un ogas u.t.t.
Lai labi garšo!