Šie gurķīši patiks daudziem, jo tos pagatavot var burtiski dažu minūšu laikā. Tos var pagatavot kā piedevu pusdienās vai vakariņās. Tie ļoti labi izskatīsies arī uz svētku galda.
NEPIECIEŠAMIE PRODUKTI:
- 1 kg gurķu
- 1 buntīte diļļu
- 1 ķiploks
- 5 ēdamkarotes 9% etiķa
- augu eļļa
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus rūpīgi nomazgājam, nogriežam galiņus, sagriežam katru 4 daļās. Sagatavotos gurķus liekam bļodā.
- Mazgājam dilles, nosusinām, smalki sakapājam.
- Nomizojam ķiploku un sagriežam smalkos kubiņos.
- Dilles un ķiploku pieliekam gurķiem, pieberam sāli, pielejam etiķi un mazliet augu eļļas. Visu samaisām, pārklājam ar pārtikas plēvi un atstājam iemarinēties uz 30 – 40 minūtēm.
LAI LABI GARŠO!