Ātrā marināde nozīmē to, ka marinēšanas process aizņems aptuveni tik pat daudz laika, cik izmantosim ogļu sagatavošanai jeb iemarinēto gaļu varēsim cept jau pēc 30 minūtēm.
SASTĀVDAĻAS:
1 kilogramam cūkgaļas vajadzēs 400 gramus sīpolus, 5 – 6 bazilika zariņus, 1 vidēja lieluma citronu, sāli, piparus un paprikas pulveri.
PAGATAVOŠANA:
Sīpolus sagriežam pusgredzenos vai sīkāk, pievienojam smalki sagrieztu baziliku, pa aptuveni tējkarotei piparus un paprikas pulveri, piespiežam pietiekoši daudz, bet ne visu citrona sulu ( pietiks ar aptuveni pusi citrona – 30 ml jeb 2 karotes sulas ) un apmaisām marinādi ar rokām tā, lai maisīšanas procesa laikā izspaidītu sīpolu sulu.
Marināde ir gatava, pieberam tai šašlika izmēram atbilstoši sagrieztu gaļu, visu vēlreiz apmaisām, pēc 30 minūtēm neaizmirstam pievienot sāl , visu vēlreiz apmaisām un spraužam gaļu uz iesmiem.