Neraugoties uz to, ka veikalos ir milzum daudz dažādu konservējumu, daudzas saimnieces darina ziemai savus konservējumus.
Mājas gurķīši, tomāti, salātiņi, kompoti, ievārījumi nav salīdzināmi ar veikalā nopērkamajiem. Īpaši, ja raža vākta savā dārzā.
Savas receptes krājas gadiem. Mēģinājumu un kļūdu metodes rezultātā paliek tikai pārbaudītas pašas labākās receptes. Tagad gatavoju tikai tādus konservus, ko esmu nogaršojusi un atzinusi par labiem esam. Manā kulinārijas grāmatā ir dažas iecienītas receptes, pēc kurām gatavoju gadu no gada.
Ir ļoti svarīgi, lai mājās būtu labs burku aizgriežamais. Sevišķi, ja sezonā jāaizgriež 200 burkas.
Kādi tik man nav bijuši, bija tādi, kas salūza uzreiz, bet bija arī tādi, kurus lietoju vairākus gadus. Reizēm gan gadās, ka vienu burku mēģinu aizvākot pat ar trim rīkiem, visi slikti.
Pēdējā laikā lietoju tādu, kurš jāgriež uz vienu pusi, tad jāpagriež atpakaļ un jāgriež atkal, taču ir krietni jāpapūlas. Šim rīkam ir viens trūkums – reizēm tas noslīd no burkas un tad viss process jāsāk no jauna.
Parasti burkas tiek noslēgtas hermētiski. Vāciņi der jebkuri: gan dārgie, gan lētie. Dažas sievietes sūdzas, ka ir slikti vāciņi, man tāda problēma nekad nav bijusi.
Šogad nopirku šādu aizgriežamo.
Progress nestāv uz vietas, tagad ir parādījies jauns veids. Un nu man ir divi burku vāku aizgriežamie agregāti.
Mašīnīte- automāts, ar gultni, ukraiņu ražojums. Instrukcija ukraiņu valodā. Apskatījusi to, neko nesapratu, taču pārdevēja paskaidroja, ka jāgriež līdz klikšķim.
Uz mašīnītes uzzīmēta bultiņa, skaidrs, ka jāgriež uz to pusi.
Tolaik gatavoju ziemai ābolu kompotu, nolēmu savu jauno pirkumu iemēģināt.
* Uzliku ierīci uz vāka, pagriezu rokturi bultas norādītajā virzienā, un pēc pāris sekundēm atskanēja klikšķis. Viss. Burka ciet.
Pat gumijas blīve izspiedās.
Pat nesapratu. Viss tik ātri notika. Kad tiku galā ar otro burku, biju stāvā sajūsmā.
Tas ir ekstra rīks. Man vēl tāds nav bijis. Pats galvenais, ka nav jāpūlas un arī aizgriešanas laiks ir trīsreiz īsāks.