Mājas auzu cepumi
Šis deserts ļoti daudziem no mums atgādinās par bērnību.
Sastāvdaļas
- 100 g sviesta;
- 1 glāze cukura;
- 2 olas;
- 1 glāze auzu pārslas;
- Rieskti pēc izvēles;
- Žāvēti augļi pēc garšas.
Pagatavošana
- Sviestu, kas uzglabāts istabas temperatūrā, sajauciet ar cukuru.
- Tad ar mikseri samiksējiet līdz viendabīgai masai.
- Pievienojiet olas un samaisiet. Pievienojiet glāzi ar auzām un sajauciet.
- Pēc garšas pievienojiet riekstus un žāvētos augļus. Visu labi samaisiet un pievienojiet miltus.
- No iegūtās masas veidojiet bumbiņas, apviļājiet miltos un lieciet uz plātes.
- Cepamo plāti pārklāj ar cepamo papīru un mazliet apziež ar olīveļļu. Lieciet cepties uz 200 grādiem 15 minūtes.
Piena koržiki
Ar šādiem cepumiem mūs cienāja vecmāmiņa brīvdienās. Ak, cik tie ir garšīgi!
Sastāvdaļas
- 400 g miltu;
- 200 g cukura;
- 100 g sviesta;
- 1 ola;
- 80 ml piena;
- Pustējkarote cepamā pulvera.
Pagatavošana
- Sajauciet sviestu ar cukuru.
- Pievienojiet olas, pienu, cepamo pulveri un samaisiet.
- Pievienojiet miltus un maisiet līdz mīkla kļūst elastīga.
- Mīklu izrullē līdz 7 – 10 mm biezumam.
- Izgrieziet no mīklas koržikus.
- Pārklājiet cepešpannu ar pergamenta papīru. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
- Izkārtojiet cepumus uz plātes un lieciet cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
Banānu cepumi
Banāni ir barojoši augļi un cepumos tie ir garšīgi un ļoti aromātiski.
Sastāvdaļas
- 2 banāni;
- 1 glāze auzu pārslu;
- Rieksti pēc garšas;
- Rozīnes pēc garšas.
Pagatavošana
- Sajauciet banānus ar auzu pārslām. Pievienojiet riekstus un rozīnes.
- Lieciet uz cepešpannas mīklu 1 cm biezumā un sagrieziet nelielos kvadrātos.
- Lieciet cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 15 minūtēm.
Cepumi “Madlēna”
Kaut vienu reizi pagatavojiet šos cepumus un bērni jums tos prasīs visu laiku.
Sastāvdaļas
- 120 g miltu;
- 2 olas;
- 80 g cukura;
- 90 g sviesta;
- 1 tējkarote citronu sulas.
Pagatavošana
- Izkausējiet sviestu, pievienojiet olas un cukuru. Samaisiet ar mikseri.
- Pievienojiet miltus un citronu sulu, kārtīgi samaisiet.
- Lieciet mīklu “Madlēnas” formiņās.
- Cepiet 190 – 200 grādu temperatūrā 12 – 15 grādu temperatūrā.