Deserti ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, neatkarīgi no tā, cik daudz cenšamies izvairīties un ierobežot to daudzumu savā ēdienkartē. Jo īpaši, ja ģimenē ir bērni, diez vai ikdiena ir iedomājama bez dažādiem našķiem. Pirmais noteiktums, lai našķi būtu veselīgāki, ir noteikti nepirkt veikala cepumus un citus saldumus. Piedāvājam 6 ātras receptes.
Kokosriekstu cepumi
Kokosrieksts ir riekstu rieksts, kuram ir ļoti maiga garša un patīkams aromāts.
Sastāvdaļas
- 100 g milti;
- 100 g cukurs;
- 200 g kokosriesktu skaidiņas;
- 2 olas;
- 1 tējkarote cepamais pulveris.
Pagatavošana
- Olas sajauciet ar cukuru.
- Pievienojiet kokosriekstu skaidiņas un sajauciet.
- Sajauciet miltus ar cepamo pulveri un atkal samaisiet.
- Ielieciet mīklu ledusskapī uz pusstundu.
- Samitriniet rokas ar ūdeni un formējiet cepumus.
- Lieciet cepumus cepties 180 grādos un 15 minūtēm.
Ābolu cepumi
Tagad ir tik daudz dažādu ābolu šķirņu, izmantojiet šo priekšrocību un sagatavojiet lielisku tējas desertu.
Sastāvdaļas
- 120 g cukura;
- 2 g vanilīna;
- 4 olas;
- 200 g margarīna;
- 500 g miltu;
- 3 āboli;
- 10 g cepamais pulveris.
Pagatavošana
- Sajauciet olas ar cukuru un vanilīnu. Pievienojiet izkausētu margarīnu un sajauciet. Tad pievienojiet miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
- Attīriet ābolus, sagrieziet kubiņos un pievienojiet mīklai.
- Cepmaplāti pārklāj ar papīru. Ar karoti lieciet uz nelielas mīklas piciņas uz plātes.
- Lieciet cepeškrāsnī uz 200 grādiem 10-15 minūtes.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!